Profil

Am facut fotografii de cand eram student, dar am descoperit FOTOGRAFIA in 1995, cand cu un aparat Zenith E, cu un trepied cam schiop si cu un exponometru de imprumut am facut primele fotografii nocturne in oras, intr-un decembrie cu muulta zapada, in miezul noptii, pe un frig naprasnic! Pentru ca mi-a placut ce mi-a iesit, am continuat…In anul urmator- 1996, mi-am cumparat primul aparat profesional, Minolta din gama Dynax pe film – si astfel a inceput…PASIUNEA !!.

Acum lucrez cu Nikon D90…

Din 1995 pana in prezent am  colaborat cu diverse agentii de publicitate in privinta fotografiilor si a conceptiei grafice pentru editarea unor felicitari, calendare, cataloage de produse, postere .

In 1998 am colaborat cu protopopiatul romano-catolic de pe langa catedrala Sf. Mihail din Cluj-Napoca si am facut o serie de fotografii, dintre care 20 au fost publicate in monografia acestui monument de arhitectura gotica, aparuta la Editura Gloria.

In decembrie 2002  am avut o  expozitie personala de fotografii-in holul cinematografului Republica, intitulata “Sarbatori fericite la Cluj”, pe care am putut-o realiza cu sprijinul domnului Mircea Caucean.

In martie si mai 2011 am avut fotografii in expozitiile de grup „Portofolii” si „Clusium Urbe Nostrum” organizate de Asociatia „Art-Image” in foaierul  de la Biblioteca judeteana „Octavian Goga”  si in holul cinematografului  „Florin Piersic”. De asemenea, am avut o fotografie acceptata in cadrul Salonului National de Arta Fotografica de la Arad.

La 28 iunie 2011 am avut vernisajul unei expozitii personale mai ample, „Anotimpurile unui clujean calator” in foaierul Bibliotecii Judetene „Octavian Goga”. Am expus pe simeze 49 de fotografii alb- negru si color de dimensiuni intre 30×40 si 30×60 cm, lucrari realizate de-a lungul a mai multor ani de „calatorii prin anotimpuri”, cu teme de  arhitectura, peisaj si street-fotoreportaj. In 3 octombrie, cu ocazia lansarii cursului de fotografie de la Scoala Populara de Arta „Tudor Jarda” am avut vernisajul expozitiei personale „Povesti de vara de la tara”. La galeria „55” a scolii, am expus 20 de fotografii 15×21 cm.

Fotografii de -ale mele mai puteti viziona la:

www.facebook.com /Mircea Schiau

www.badorgood.com/mirka

www.art-image.ro

Telefon de contact: 0732 133 931

Un răspuns la Profil

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s